Col·laborem en una jornada divulgativa sobre el patrimoni arqueològic de l’Alta Garrotxa

  • Durant la jornada es durà a terme una conferència sobre la vida a l’Alta Garrotxa a la Prehistòria
  • La trobada l’organitza l’entitat AECT del País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes

El proper dissabte 23 d’octubre a les 11:00h es durà a terme, a la Rectoria de Sadernes, la jornada ‘Matí arqueològic a Sadernes: La mirada experta’.

Per una banda, durant l’inici de la jornada es presentarà oficialment la secció d’Arqueologia del PEHOC (Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca). Aquesta nova secció de l’entitat té l’objectiu de fer difusió del patrimoni arqueològic i del seu coneixement, així com contribuir a la recerca arqueològica a la Garrotxa.

Posteriorment, es durà a terme una conferència titulada ‘La vida durant la Prehistòria a l’Alta Garrotxa’, a càrrec de Maria Saña, arqueòloga prehistoriadora a la universitat Autònoma de Barcelona. Durant la ponència es tractaran els resultats obtinguts a través dels treballs arqueològics desenvolupats fins a l’actualitat. Aquests treballs han permès documentar el canvi entre poblacions Neandertals i d’Homo sapiens, la domesticació de plantes i animals, l’origen de la ramaderia i l’agricultura o l’explotació primerenca del metall. Tots aquests events han suposat la conformació del paisatge i la forma de vida actuals a l’Alta Garrotxa.

Dins l’àmbit de l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa hi ha un important patrimoni arqueològic ben documentat i inventariat, però poc conegut, així com diversos jaciments arqueològics. La protecció i conservació d’aquest patrimoni figura entre els objectius del Pla de protecció del medi natural i del paisatge de l’Alta Garrotxa. És per aquest motiu i amb la voluntat de difondre els coneixements disponibles relacionats amb aquest patrimoni arqueològic que el Consorci de l’Alta Garrotxa col·labora en aquesta jornada.

Pel que fa a l’entitat organitzadora, l’Agrupament Europeu de Cooperació Territorial (AECT) del País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes, la seva tasca és la de facilitar i promoure la cooperació territorial per tal de reforçar la cohesió econòmica i social entre les valls i territoris a banda i banda dels pirineus.

L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia. Per a més informació i reserves:

Tel. 0033 4 68 83 99 49 / 0033 6 77 58 03 49

informacio@vallscatalanes.org

www.vallscatalanes.org

Skip to content