La zona de Sadernes i Sant Aniol torna a tenir un servei de neteja i recollida de deixalles aquest estiu

Servei de neteja a Sadernes

El servei ha començat al juliol i s’allargarà fins a mitjans d’octubre, amb batudes periòdiques.

Es durà a terme al Pont del Llierca i des de Sadernes al Salt del Brull.

L’Alta Garrotxa és un espai molt freqüentat per turistes, escaladors, banyistes, excursionistes, etc., especialment a l’eix central de l’espai protegit, amb xifres d’afluència que ronden els 30.000 visitants anuals, la gran majoria concentrats en el període estival.ç

Tot aquest volum de visitants i usuaris de l’espai genera una sèrie de deixalles que, d’una banda poden afectar els valors naturals de l’espai i, de l’altra, tenen un incidència notable sobre la imatge de l’entorn.

És per això que, com cada any, enguany l’eix central de l’EIN de l’Alta Garrotxa disposarà d’un servei de neteja i recollida de deixalles, el qual es realitza a la zona del Pont de Llierca, Sadernes, Sant Aniol i el Salt del Brull.

El servei consisteix en batudes de neteja que es fan periòdicament, cada quinze dies aproximadament. La primera es va dur a terme la setmana passada, i se’n faran fins a mitjans del mes d’octubre, coincidint amb el període de vacances en el que es registra una major freqüentació a la zona.

El servei s’ha convertit en quelcom imprescindible per poder garantir el bon estat ecològic i ambiental de la zona, donat que malauradament no tots els visitants tenen actituds respectuoses amb l’entorn.

Malgrat això, la millor manera de mantenir el paisatge i els valors dels nostres espais naturals, així com un entorn net que sigui agradable de visitar, és el no abocament de deixalles, i la minimització de l’impacte de la nostra visita sobre l’entorn.

Per això insistim en que cal endur-se totes les deixalles que es generen al llarg de l’estada, incloses les bosses de plàstic de recollida d’excrements dels animals de companyia.

La conservació de l’Alta Garrotxa és responsabilitat de tots. Gràcies per la vostra col·laboració.


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 12188523 bytes) in /var/www/altaGarrotxa/wp-includes/wp-db.php on line 2799