Reobre l’aparcament de Sadernes amb un aforament restringit a 75 places

Es tracta d’una mesura provisional per compatibilitzar el gaudi del visitant amb el respecte les mesures de seguretat i protecció de l’emergència sanitària.

El servei d’informació estarà ubicat a Sadernes per informar a l’usuari.

Aquest cap de setmana s’obrirà per primer cop l’aparcament de Sadernes des que es va declarar l’estat d’alerta el passat 13 de març. Aquesta decisió s’ha pres arrel de l’entrada de la regió sanitària de Girona a la Fase 2 de la desescalada, que permet als usuaris desplaçar-se en vehicle per passejar o realitzar activitats esportives.

Tanmateix, i per tal de compatibilitzar el gaudi del visitant amb les mesures de seguretat i protecció en el context de l’emergència sanitària, s’ha limitat l’aforament de l’aparcament a la meitat, concretament, a 75 places. Aquesta mesura pretén reduir els episodis de massificació que es donen en aquest sector de l’espai i que poden esdevenir un risc per la salut en el context de l’emergència sanitària. A més, cal recordar que les autoritats sanitàries desaconsellen el bany i les activitats recreatives a zones d’aigua dolça amb poc cabdal durant la temporada d’estiu 2020, per tal d’evitar contagis.

Per facilitar l’ordenació i estacionament de vehicles i garantir la informació a l’usuari, es comptarà amb un servei d’informació durant aquest cap de setmana. El servei informarà als usuaris de la restricció en l’aforament de l’aparcament, les recomanacions en quant a mesures de protecció i recordarà les possibles sancions per incompliment de normativa en el medi natural.