Finalitza el període de regulació de l’accés motoritzat a la zona de Sadernes

Regulació accés motoritzat a Sadernes

Enguany, el període de regulació de l’accés motoritzat ha estat del 16 de març al 31 d’octubre.

La restricció de l’accés permet vetllar per la seguretat i reduir la pressió per la gran afluència de persones al sector.

Avui, 31 d’octubre, finalitza el període d’accés motoritzat a la zona de Sadernes.

Enguany, mantenint el calendari dels anys anteriors, el període de regulació ha estat del 16 de març al 31 d’octubre, regulant així l’accés de vehicles al sector en els mesos de més afluència de visitants.

Aquest sistema respon a l’aplicació del Decret 166/98 de regulació de l’accés motoritzat al medi natural. En base a aquest Decret, només han pogut accedir a la zona els vehicles autoritzats, mentre que la resta d’usuaris han estacionat el vehicle a l’aparcament de Sadernes.

En un període de tanta afluència, això ha evitat situacions de col·lapse a la pista que va fins a la Muntada (garantint així la seguretat vial i la gestió de possibles emergències), ha garantit una estada agradable als visitants, i ha disminuït l’afectació per soroll a les aus rapinyaires en el seu període de nidificació, quan són especialment sensibles a les pertorbacions.

Així, aquesta regulació permet poder seguir vetllant per la seguretat i la reducció de la pressió ocasionada per la gran afluència de persones a la zona de Sadernes i Sant Aniol.

A partir d’ara i fins a la primavera que ve, els vehicles podran fer ús dels estacionaments ubicats en els diferents punts de la pista de la Muntada. Recordem, alhora, que només es pot estacionar en aquestes espais especialment habilitats.

Moltes gràcies a tots els visitants per la vostra comprensió i col·laboració.