El recorregut de la Mitja Marató MDM, nou itinerari senyalitzat en el marc d’Itinerànnia

Itinerària Mitja Marató

Es tracta d’un recorregut circular que passa per llocs d’interès com el Mont, el Castellot de Beuda o la Font de Rocapastora.

El Consorci  finança l’actuació a petició de diversos Ajuntaments de l’espai.

La xarxa de senders Itinerànnia és un espai senderista de camins rurals pedestres que connecta pobles i indrets d’interès al llarg de les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà. A l’Alta Garrotxa s’hi ubica una part important d’aquesta xarxa, que cobreix tot l’àmbit de l’espai.

La xarxa, que inclou camins històrics i itineraris turístics de descoberta de la natura i del patrimoni cultural, enguany s’ha ampliat gràcies a la incorporació d’un nou itinerari en el sector del Mont.

Es tracta de la mitja marató MDM, que suposa la incorporació d’un recorregut d’origen esportiu, però que pot ésser emprat també per a visitar i conèixer el territori descobrint els seus recursos naturals, culturals i paisatgístics.

La iniciativa, que ha estat finançada pel Consorci de l’Alta Garrotxa, va ser promoguda pels Ajuntaments de Beuda, Cabanelles i Albanyà i duta a terme en el marc d’Itinerànnia, a partir d’una proposta de l’Associació Gas Mountain, que es dedica a recuperar camins, promoure el coneixement del territori i organitzar curses com la mateixa MDM.  Es tracta d’un recorregut d’uns 20Km que, amb sortida i tornada a Beuda, passa per diferents llocs d’interès com el cim del Mont i el Santuari de la Mare de Déu del Mont, el Castellot de Falgars, el Castellot de Beuda o la Font de Rocapastora.

D’aquesta manera, l’itinerari queda integrat a l’estratègia global de senderisme de la comarca i pot beneficiar-se de la promoció que es fa de la xarxa de senders tant a nivell nacional com internacional, esdevenint una alternativa turística pròpia dels municipis que recorre: Beuda, Cabanelles i Albanyà.

Aquesta actuació és un exemple de la col·laboració del Consorci amb els ens locals per fer de l’Alta Garrotxa un territori atractiu mentre vetllem per la preservació dels seus valors ambientals, socials i paisatgístics.