Finalitza l’obra de millora del tancat del Mont per protegir l’espècie de flora Dichoropetalum schotti, en perill d’extinció

L’actuació ha estat realitzada gràcies a una subvenció de la Diputació de Girona en el marc del seu conveni amb La Caixa

Al cim del Mont s’hi ubica l’única població catalana i ibèrica coneguda de l’espècie

L’espècie de flora Dichoropetalum schotti, de la família de les umbel·líferes, és una espècie classificada com ‘en perill d’extinció’ pel Catàleg de flora amenaçada de Catalunya (Decret 172/2008). Al cim del Mont s’hi ubica la única població catalana i ibèrica coneguda.

El grau d’amenaça de l’espècie i el fet que l’Alta Garrotxa n’aculli la única població del país, fa que en sigui essencial la seva protecció per tal de garantir-ne la supervivència, sent aquesta una tasca que el Consorci assumeix com a pròpia. Per compliment de la normativa ambiental, i també per una qüestió de responsabilitat.

En aquest sentit, des del 2014, i en el marc del Programa de flora amenaçada de la Garrotxa (ICHN de la Garrotxa), el Consorci ha dut a terme estratègies de conservació mitjançant la instal·lació d’una tanca perimetral per protegir la zona de l’accés del bestiar, el qual suposa una amenaça degut al consum de la planta.

Malgrat això, recentment es detecta que els herbívors segueixen accedint al sector, degut a que existeixen certes deficiències en el tancat. És per aquesta raó que es procedeix al manteniment i la millora del tancat, amb la instal·lació d’un pas canadenc nou que millora el sistema anterior.  

Aquesta actuació, finalitzada a finals de setembre, està inclosa en el Projecte per a la millora d’hàbitats a l’Alta Garrotxa: Millora de Forests, el qual s’ha dut a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Girona en el marc del conveni amb La Caixa.


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 12188703 bytes) in /var/www/altaGarrotxa/wp-includes/wp-db.php on line 2799