Una quinzena d’estudiants universitaris de la Sorbona visiten l’Alta Garrotxa per conèixer el nostre model de gestió

Universitaris de la Sorbona a l'Alta Garrotxa

L’objectiu de la visita ha estat conèixer el model de gestió del Consorci i el projecte de recuperació d’espais oberts a l’EIN.

Durant la visita els estudiants han elaborat una sèrie d’inventaris florístics al sector de Pera per conèixer la riquesa botànica del sector.

Durant aquest setmana, una quinzena d’alumnes del Màster Environnement: Dynamique des territoires et des Société (EDTS) de la Universitat de París-Sorbonne van visitar l’Alta Garrotxa, concretament el nucli de Pera, sota la tutorització de la Dra. Marianne Cohen.

En aquest marc, l’àrea tècnica del Consorci va fer una xerrada sobre la gestió dels espais naturals a Catalunya i específicament el model desenvolupat a l’Alta Garrotxa a través de la conformació d’un ens local. Posteriorment, es van exposar els projectes més rellevants que està duent a terme el Consorci i en especial el projecte de recuperació d’espais oberts.

Durant la visita, el grup francès va realitzar una sèrie de visites a camp, com ja han fet en anualitats anteriors, per fer aixecaments botànics i conèixer la composició florística dels prats de Pera. Amb les dades obtingudes, es va poder fer una sessió d’intercanvi d’impressions amb el Sr. Josep Nogué, ramader que ordena els prats de la zona, per tal de conèixer de primera mà com gestiona les rotacions del ramat i com aquestes poden influir en la biodiversitat.

Aquesta col·laboració ha estat possible, en gran part, gràcies als propietaris i ramaders de la finca de Pera, que, des de fa anys, participen en l’acollida d’estudiants i també gràcies a la Universitat de Girona, que té una estreta relació amb la Universitat francesa.