Els aparcaments de l’espai continuaran tancats per garantir la seguretat sanitària

Alguns aparcaments van ser tancat pel Cos d’Agents Rurals en motiu de l’emergència sanitària en data de 14 de març

Es preveu mantenir el seu tancament fins que no es pugui garantir la seguretat dels visitants

Arrel de l’estat d’alerta declarat el passat dia 13 de març en relació a la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, el Cos d’Agents Rurals va tancar una sèrie d’espais públics, com és el cas de l’aparcament de Sadernes.

En aquest sentit, tot i haver entrat a la Fase 1 de la desescalada, que permet una major mobilitat dins la regió sanitària no està permès agafar el cotxe per anar a passejar, excepte en comptades excepcions, i per tant de moment no es preveuen obrir els aparcaments de Sadernes o del sector de la Muga.

D’altra banda, cal tenir en compte que l’eix Sadernes-Sant Aniol, així com les gorgues de la Muga a l’alçada d’Albanyà, són uns dels més freqüentats de l’espai, on tenen lloc episodis de massificació que podrien ser un risc per al visitant.

En aquest context, s’està treballant amb diferents Departaments i organismes de la Generalitat per concretar les mesures que caldrà prendre per poder obrir els aparcaments i els sectors en general amb seguretat per a l’usuari de l’espai.

Us preguem doncs, que respecteu el tancament d’espais públics pel bé de tothom.

Us recordem que durant l’estat d’alarma han quedat suspesos els següents serveis del Consorci:

  • L’emissió de noves autoritzacions per a la pràctica del descens de barrancs durant el període de vigència de l’estat d’alarma.
  • La validesa de les autoritzacions per a la pràctica del descens de barrancs emeses per al període en qüestió.
  • La cessió d’autoritzacions de pas per accedir a la zona de Sadernes-Sant Aniol durant el període de vigència de l’estat d’alarma.

Us recordem també que estem fent teletreball i que mantenim l’atenció telemàtica, de manera quedem a la vostra disposició a l’adreça de correu-e habitual del Consorci: consorci@altagarrotxa.org.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.