Coordinació amb ajuntaments i cossos de seguretat per implantar mesures per evitar la sobrefreqüentació al sector de Sadernes

S’instal·la un punt de control d’accés de vehicles per limitar l’afluència de visitants i evitar el col·lapse de la carretera quan els aparcaments queden plens

S’augmenta la presència de Mossos, que sancionaran els vehicles mal estacionats al voral de la carretera

Si el sector de Sadernes – St.Aniol sempre ha estat especialment freqüentat durant l’època d’estiu, aquest any després de l’aixecament de l’estat d’alarma i les mesures de confinament per la covid-19, la freqüentació ha assolit nivells mai vistos abans, que provoquen un impacte sobre el medi natural i riscos a les persones.

Els caps de setmana, els aparcaments habilitats queden plens des de primera hora del matí, fet que ha provocat situacions de col·lapse de la carretera, degut a l’aparcament furtiu als vorals d’aquesta i del poc espai necessari perquè vehicles puguin circular en ambdós sentits.

Aquest col·lapse esdevé especialment problemàtic per a la gestió d’emergències com poden ser incendis forestals o accidents personals, donat que pot impedir l’accés de vehicles i serveis especialitzats.

En aquest sentit s’ha establert un sistema de control d’accés que impedeix als vehicles motoritzats accedir al sector quan els aparcaments estan plens, informat de la prohibició d’aparcar en les zones no habilitades. També s’ha activitat un dispositiu de coordinació amb el servei de trànsit del cos de Mossos d’Esquadra, que fan visites diàries per sancionar els vehicles mal estacionats.

D’altra banda, cal recordar que l’aglomeració en espais de bany en aigua dolça pot suposar un risc de contagi de la Covid-19.

En aquest sentit el control d’accés ha de servir per limitar l’aforament i permetre complir la distància de seguretat en una vall estreta com és la de Sant Aniol i els seus gorgs, mesures que recordaran els informadors als visitants, a més de l’atenció habitual al visitant.

Per poder dur a terme aquestes actuacions, el Consorci ha augmentat els dies de servei dels guardes rurals i dels informadors, que hi seran simultàniament tots els caps de setmana de juliol, agost i principis de setembre. També es disposarà de la col·laboració de voluntaris del cos de Protecció Civil, a qui volem agrair especialment la seva disponibilitat i bona voluntat.

Finalment, aconsellem als visitants evitar venir si són persones vulnerables per Covid-19, i intentar venir compartint vehicle i preferentment fora dels dies àlgids dels caps de setmana.