Finalitza la campanya de neteja d’elements d’interès del patrimoni cultural

Campanya de neteja del Patrimoni Cultural de la Garrotxa

La campanya inclou principalment elements del patrimoni arquitectònic, com ermites romàniques, fonts i ponts.

La campanya es duu a terme bianualment.

Aquest 2018, i com ja es va preveure en el Programa d’Actuacions del Consorci per aquesta anualitat, el Consorci ha pogut realitzar la campanya de neteja d’elements d’interès del patrimoni arquitectònic i cultural de l’espai d’interès natural, centrada especialment en ermites, fonts i ponts.

Aquesta campanya, realitzada en el marc del Programa de conservació del patrimoni cultural, consisteix en la neteja i desbrossada de l’entorn d’una sèrie d’elements distribuïts arreu del territori i seleccionats en base a les prioritzacions dels consistoris que formen part del Consorci. Destaquen entre aquests, elements com l’ermita de Sant Bartomeu de Pincaró, el Castell de Rocabruna o ponts com el dels Escallerincs, el de Valentí o el d’Oix.

Cal destacar que alguns d’aquests elements del patrimoni estan catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional o Bé d’Interès Local i d’altres, tot i no estar resolts a data d’avui, tenen incoats els expedients corresponents per a la seva declaració.

Aquesta actuació contribueix a la conservació d’aquests elements d’interès del patrimoni i permet fer una sèrie d’inspeccions anuals per a la detecció de possibles incidències, alhora que contribueix a una millor percepció del paisatge per part de la població local i els visitants.


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 12188523 bytes) in /var/www/altaGarrotxa/wp-includes/wp-db.php on line 2799